הבהרה על מאמר הרב בערוץ 7

שאלה

שלום לכבוד הרב,
במאמר הרב הבוקר הרב כינה את חוסמי הכבישים כאויבי המדינה, ולפי הפרסומים מדובר בבני העדה הדרוזית שביקשו עזרת המדינה בסיוע לאחריהם בסוריה, vאם הרב יוכל להסביר מה היחס לדרוזים לפי התורה בעניין זה?

תשובה

שלום עליך ד' היקר הי"ו,
קודם כל רק אנלפבת שאינו שולט בהבנת הנקרא יכול היה לחשוב שאני מדבר על דרוזים כאשר אני מציין רק 'פלסטינאים'!
שנית: מאמרי זה נכתב בליל יום העצמאות רגעים ספור אחרי שסיימתי דרשה לא פשוטה במשך זמן רב לפני צבור רב מאד הי"ו בחגיגת יום העצמאות. הייתי נסער מהשריפות הקשות שהגיעו לאוזנינו כבר לפני התחלת הדרשה שלי, לא נסער מהחבלה שבשריפות אלה, כי כל חבלה ורצח מצד אוייבינו נעשה דבר שבשגרה כבר זמן רב, ואני רואה בפלסטינאים אנשים העושים פשעם בצורה 'נאמנה' לאידיאולוגיה החולנית שלהם, אלא נסער מהעדר תגובה הולמת מצד המנהיגות הישראלית, במיוחד שלא מדובר בפגיעה הראשונה שלהם מסוג זה. אפילו אחרי נזק וחבלה אדירים כאלה, סירבו מנהיגים ואנשי תקשורת לציין שמדובר בערבים הרוצים לפגוע במדינתנו! אז זו מדינה חולה מאד!
בסיום התפילה נודע לי שהיו חסימות כבישים, ובאחד המקומות נמסר לי על ידי בן המקום שהיה זה על ידי ערבים. לא ידעתי שביקנעם היה ע"י דרוזים, אז כרכתי אותם יחדיו. בכל מקרה אינני מתנצל כי כפי שציינתי בערוץ 7 בהערות באיזו זכות הדרוזים דורשים מאתנו להקריב חיילים על מנת להציל אזרחים זרים ועוד אזרחים שלא הפגינו מעולם אהדה מיוחדת למדינת ישראל וקרוביהם במגדל שאמס יוכיחו. ואם בקשתם היא בקשת עשיית חסד עמהם, מדוע זה מעניק להם זכות לחסום כבישים ביום עצמאותנו וגם הם לחבל ביום חג מיוחד לנו, ובמיוחד בשעה שכל המדינה קורסת כבר תחת איום השריפות?! האם זו הדרך המכובדת לבקש מאתנו לסייע לבני עדתם מארץ אחרת?! ואכמ"ל.
מ"מ כפי שצויין במאמרי מדובר בו רק ב'פלסטינאים', ומי שמנסה ליצור עויינות איפה שלא הייתה זו בעייתו ולא בעייתי!
בברכה רבה,

עוד באותו נושא

לימוד גמרא

שלום הרב זיני, אני חן לומד בישיבה הסדר במודיעין, יש לי שאלה לגבי לימוד גמרא עיון. לבנתים הדרך שבה...

להמשך קריאה
הרקע "היהודי" של אפלטון

שבוע טוב. שמעתי מהרב באחד השיעורים שאפלטון למד אצל יהודים. רציתי לשאול מאיפה הידיעה מגיעה כי לא הצ...

להמשך קריאה
תחנון של ימינו

שלום וברכה לכב' הרב, רציתי לדעת מה דעת הרב בנוגע למשפטים שיש בתחנונים של יום שני וחמישי כמו...

להמשך קריאה