י"ב אלול תשס"ה

שאלה: כשרות במקום העבודה

לכבוד הרב זייני שלום רב!
אשתי עובדת במפעל (אינטל) בקריית גת.
המפעל עובד שבעה ימים בשבוע וגם המטבח פועל בכל ימי העבודה, וכתוצאה מזה אין תעודת כשרות למטבח.
ישנו משגיח כשרות למטבח, שהיה המשגיח לפני שעבדו בו שבעה ימים, ולדבריו למטבח הייתה תעודת כשרות בזמן ההוא. כיום, לדבריו, האוכל כשר וכמעט בטוח (לא ב-100%) שלא נשאר אוכל מיום שבת ליום ראשון. כמו כן אשתי רואה הרבה מאוד אנשים דתיים שאוכלים שם וסומכים על דברי המשגיח.
האם זה נכון וניתן לסמוך שהמטבח כשר, ולאכול שם בימי השבוע, למרות שאין תעודה ושהמטבח פתוח בשבת? אם כן -האם יש הגבלות מסויימות?

בתודה ובכבוד רב
ש'

תשובה:

לכ' ש' הי"ו
שלום וברכה,
אינני מבים מה זה אומר 'כשר אבל לא 100%'. או כשר או לא. אם המשגיח מדבר בלשון זו, הוי אומר שיש לו איזשהו ספק. יכול להיות שהוא עושה כמיטב יכולתו בתנאים שכפו עליו, אבל אין זה מספיק.
לכן, אם במטבח זה מבשלים בשבת, ואז אין שום ערבון שלא נעשה בלבול נורא בכלים בשריים וחלביים, אי אפשר לסמוך על כשרות המקום. אם אין שם בישול בשבת והמשגיח אחראי לגמרי על כל רכישת המוצרים, והוא בטוח שאין מכניסים מוצרים כלשהם מבלי שידע על כך, יתכן שיש מקום לסמוך על הכשרות.
מ"מ, נדמה לי שיש מספיק אנשים דתיים באינטל כדי שיוכלו לתבוע זכותם הבסיסית לאכול כשר. הגיע הזמן שהצבור שלנו יעמוד על שלו ויפסיק לנהוג כמיעוט במדינה עויינת. ב"ה, הסתיימה הגלות!! עליכם להתאגד ולבא בתביעה מההנהלה ביחד למען כשרות מסודרת לחלוטין.
בברכה,